ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Județul Brașov ar putea deveni destinație de afaceri și investiții pentru polonezi

Publicat: joi, 9 Iunie 2022 , ora 12.14
Sursa foto: ADR Centru
Sursa foto: ADR Centru

Județul Brașov ar putea deveni destinație de afaceri și investiții pentru oamenii de business polonezi.

Acest aspect a fost pus în discuție la începutul săptămânii în cadrul celei de-a doua ediții a Congresului Autoguvernanței locale a regiunilor care fac parte din cele 12 țări ale Inițiativei celor Trei Mări, eveniment care a avut loc la Lublin-Polonia. Acolo a participat Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru din care face parte și județul nostru.

Inițiativa celor Trei Mări este o platformă politică, la nivel prezidențial, care reunește 12 state membre ale UE aflate între mările Adriatică, Baltică și Neagră. Unul dintre obiectivele Inițiativei este acela de a reduce decalajul de dezvoltare economică între diferite zone și state membre ale UE.

Principalele teme ale delegației românești abordate în cadrul evenimentului organizat sub patronajul președintelui Poloniei au urmărit: dezvoltare urbană sustenabilă, securitate energetică, dezvoltarea educației și sănătății, dezvoltarea zonelor rurale și a turismului, dar și cooperarea în proiectele InterReg.

Bianca Bucă