ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Viitorul spital clinic de pneumoftziologie și boli infecțioase a primit avizul Comisiei de circulație

Publicat: joi, 16 Iunie 2022 , ora 18.13
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Viitorul spital clinic de pneumoftziologie și boli infecțioase, pe care municipalitatea vrea să-l ridice în Bartolomeu, lângă viitorul spital regional, a primit avizul Comisiei de circulație.

Primăria Brașov mai are de obținut avizul de mediu, pentru care s-a depus documentația, după care proiectantul are termen 30 de zile să livreze Studiul de fezabilitate.

Abia după aceea, municipalitatea poate depune proiectul pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR).

“Spitalul de Pneumo și Infecțioase întregește conceptul de Medical City, aflat în zona viitorului Spital Regional Brașov. Este un proiect de aproximativ 280 de paturi. Vorbim despre un spital nou, un spital modern, un spital cum nu a mai fost amenajat în Brașov în ultimii 30 de ani și un spital care vine să ofere o alternativă modernă și civilizată la infrastructura care e compusă la ora actuală din clădiri care depășesc, în anumite cazuri, și 50 de ani vechime”, a explicat primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Reamintim că în luna septembrie a anului trecut, Consiliul Local a aprobat studiul de prefezabilitate pentru Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov.

Acesta va avea 6 niveluri și va cuprinde, pe lângă zona de spitalizare continuă și cea de zi, și o zona de îngrijire ambulatorie, un dispensar TBC, zona de diagnostic și tratament, un bloc operator de dimensiuni reduse și un centru de recuperare, medicină fizică și balneologie.

Spitalul va avea, de asemenea, și un compartiment pentru primiri urgențe.

Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro 

Adina Chirvasă