Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Prima competiție de aventură în natură pentru familii, care promovează ariile protejate din județul Brașov

Publicat: joi, 16 Iunie 2022 , ora 18.29
Sursa foto: facebook / Propark Adventure Race Family & Friends
Sursa foto: facebook / Propark Adventure Race Family & Friends

O competiție de aventură în natură pentru familii și prieteni. Asta este ProPark Adventure Race Family & Friends, care va avea loc duminică.

Concursul propune un traseu accesibil familiilor cu copii sau grupurilor de prieteni, desfășurat în ariile protejate situate în interiorul municipiului Brașov.

Se pot înscrie grupuri formate din minim 4 persoane, dar condiția este să fie minim un minor în grup.

Participanții trebuie să aibă și abilități de orientare sportivă.

“Este vorba de un traseu care are pe parcursul lui nouă puncte de control în care se desfășoară probe speciale. Concurenții primesc harta cu punctele de control abia în ziua de dinaintea competiției. Nu le este impus traseul pe care îl parcurg între aceste puncte. Ei sunt liberi să-și aleagă pe unde vor parcurge traseul. În fiecare punct de control există câte o probă specială, cu specific legate de valorile naturale sau culturale din județul Brașov. Spre exemplu, avem o probă specială unde vrem să aducem în atenția participanților pădurea virgină de la Șinca. Acolo, participanții vor trebui să identifice niște arbori și niște caracteristici ale acestora. Mai mult nu vă pot dezvălui că le stric surpriza”, a precizat reprezentanta Pro Park, Mara Bulea.

Traseul concursului va fi prezentat concurenților cu o zi înaintea competiției.

Durata maximă de parcurgere a acestuia va fi de 8 ore după ce a fost dat startul, dar echipele pot alege cum să îl realizeze: pe jos, în alergare sau folosind mijloace de deplasare proprii, precum biciclete, trotinete, role sau autobuze RAT.

Concursul este desprins din ProPark Adventure Race, creată în anul 2016, care anual testează abilitățile fizice, psihice și nivelul de cunoștințe ale sportivilor într-o competiție desfășurată în ariile protejate din România.

Sursa foto: facebook / Propark Adventure Race Family & Friends 

Adina Chirvasă