Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 200 de saci umpluți cu gunoaie în doar o oră, în zona Pârâul Rece

Publicat: miercuri, 22 Iunie 2022 , ora 12.35
Sursa foto/video: Radio România Brașov FM
Sursa foto/video: Radio România Brașov FM

Peste 200 de saci au fost umpluți cu gunoaie, în mai puțin de o oră, în acțiunea de ecologizare organizată azi pe DN 73 A, între Râșnov și Predeal.

Acțiunea face parte din campania care se derulează la nivel național “Curățăm România”.

Am inițiat o astfel de acțiune pe un traseu foarte frecventat, care într-adevăr are nevoie de o igienizare. Sperăm să fie doar un început și să continuăm astfel de acțiuni. Țin să menționez că la această acțiune participă și Garda Forestieră și Garda de Mediu, Agenția de Protecție a Mediului, Direcția Silvică Brașov, Ocolul Silvic al orașului Râșnov, Direcția Regională de Drumuri și Poduri. Sperăm să avem o acțiune de succes, să fie un început și să dăm un semnal că într-adevăr trebuie să avem grijă de mediu și astfel de acțiuni să nu fie unicat”, a precizat prefectul de Brașov, Cătălin Văsii.

Peste 100 de angajați din instituțiile publice cu atribuții în domeniul mediului, alături de primarii localităților Râșnov și Predeal, au răspuns inițiativei Prefecturii Brașov de a ecologiza zona Pârâul Rece.

Ca urmare a derulării Campaniei Împreună «Curățăm România», am desfășurat o acțiune mai amplă de ecologizare a întreg fondului forestier de pe raza județului Brașov și, dintre toate situațiile cu care ne-am confruntat în teren, locul acesta, în special pădurea de pe traseul DN 73 A, între Predeal și Râșnov, ni s-a părut a fi cea mai afectată de acest fenomen al abandonării deșeurilor în natură”, a explicat Florin Nan, consilier la Garda Forestieră Brașov.

La rândul său, directorul DRDP Brașov, Tudor Duțu, a precizat că zona este frecvent curățată. Cu toate acestea, se umple din nou de gunoaie:

Sunt foarte multe probleme pentru că este un drum turistic, un drum care face legătura între Valea Prahovei și Bran. Sunt foarte mulți turiști care în weekend vin pe acest segment de drum. În mod normal noi facem curățenie pe acest drum de două ori pe o săptămână: lunea și vinerea. Strângem niște cantități imense de gunoaie de pe acest drum. Probleme sunt din lipsa bunului simț al participantului la trafic”.

Sursa foto/video: Radio România Brașov FM


Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Camelia Vlad