ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Acordați prioritate în trafic echipajelor Salvamont!

Publicat: miercuri, 29 Iunie 2022 , ora 14.10
Sursa foto: Salvamont Brașov
Sursa foto: Salvamont Brașov

Pentru victima unui accident, care solicită ajutor la dispeceratul 112, timpul pare că se scurge foarte greu de la momentul apelului până când echipajul de salvare ajunge la ea.

În cazul incidentelor pe munte, acolo unde primii intervin salvatorii montani, timpul de intervenție se mărește și din cauza traficului rutier.

„După ce echipa de intervenție pleacă spre caz, suntem apelați și întrebați în cât timp ajungem în locația în care se află pacientul. Uneori ne sună victimele, alteori persoane din grupul victimei sau aparținători. Dorim să menționăm că intervenim în cel mai scurt timp posibil, dar având în vedere că autospecialele din dotarea Serviciilor Publice Salvamont nu au voie să folosească semnale acustice și vizuale de culoare albastră, pentru a avea prioritate în trafic, suntem nevoiți să ne deplasăm către misiuni ca și cum am merge în vizită la cineva. Pe această cale, dorim să îi rugăm pe toți participanții la trafic, care observă autospecialele Salvamont, să le acorde prioritate și să le permită salvatorilor montani să îi depășească. Salvamontiștii își doresc doar să ajungă cât mai repede la cazurile primite prin 112 sau Dispeceratul Național Salvamont, pentru a-i putea ajuta pe cei care au viața pusă în pericol”, a precizat directorul Serviciului Public Județean Brașov, Sebastian Marinescu.

În orice situație de urgență, câteva minute pot face diferența între viață și moarte, amintesc salvamontiștii.

Camelia Vlad