ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cinci pompieri brașoveni au plecat în misiune în Grecia

Publicat: vineri, 1 Iulie 2022 , ora 11.30
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Cinci pompieri brașoveni au plecat în misiune în Grecia, în cadrul unui program de asistență, ce reunește echipaje operative de stingere a incendiilor din mai multe țări ale Uniunii Europene. Cei cinci au plecat ieri spre Atena.

"În perioada 1 iulie - 1 august anul curent, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program pilot de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar, în vederea consolidării rezilienței autorităților elene în gestionarea acestui tip de risc", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Ciprian Sfreja.

Misiunea se desfășoara în Grecia, pentru că în vara anului 2021, incendii uriașe au distrus părți întregi din pădurile din Atena și de pe insula grecească Evia. Atunci, la misiunile de stingere a incendiilor de pădure au acționat cu succes și echipe de pompieri români.

"Scopul programului vizează reducerea timpului de răspuns în cazul producerii incendiilor de pădure, eficientizarea activității de pregătire a modulelor de intervenție aparținând statelor membre, precum și îmbunătățirea interoperabilității între forțele participante. Suplimentarea tehnicii și a personalului de intervenție va fi analizată în funcție de dinamica situațiilor înregistrate în teren, la solicitarea autorităților elene, prin mecanismul european de Protecție Civilă", a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Ciprian Sfreja.

Primul contingent plecat spre Atena este format în total din 28 de pompieri și opt mijloace tehnice.

Ruxandra Stoica