ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ministrul Marcel Boloș, în vizită, azi, la Brașov

Publicat: marți, 19 Iulie 2022 , ora 15.53

Prezent astăzi la Brașov, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a avut astăzi o întâlnire cu primari, cu reprezentanți ai instituțiilor publice și ai mediului de afaceri. Oficialul i-a pus în temă cu fapul că au la dispoziție linii de finanțare din fonduri europene, cu un buget de 1 miliard de euro, pentru creșterea eficienței energetice și gestionarea eficientă a costurilor cu utilitățile.

"Am avut oportunitatea de a discuta aplicat cu primarii, pentru proiectele de infrastructură de apă și canalizare, dar și pentru proiectele care țin de independență energetică, pentru că deja trebuie să se gândească și la această problemă, deoarece costurile la utilitățile publice cresc într-un ritm alarmant, iar pentru dumnealor, tot ceea ce înseamnă funcționare a serviciilor publice, educație, zonă de spitale, de iluminat public sau transport public în comun de călători, sunt surse de costuri pe care trebuie să se gândească în mod pragmatic și eficient cum le gestionează", a declarat la Brașov ministrul Marcel Boloș.

Pentru astfel de proiecte, bugetul total alocat este 500 de milioane de euro. La nivelul județului Brașov, Aeroportul Internațional Brașov va fi independent energetic, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea:

"Este un proiect la care lucrăm încă de anul trecut, când am avut discuții cu reprezentanți ai Universității Transilvania. Anul acesta, acest obiectiv se află pe lista de investiții a Consiliului Județean, existând oportunitatea de a aplica pe fonduri europene pentru independență energetică. Vom pregăti o documentație în acest sens. Ne dorim să devină primul aeroport din România care este independent din punct de vedere energetic. În ceea ce privește celelalte proiecte ale Consiliului Județean Brașov, am aplicat pentru eficiența clădirilor, până în prezent, pe Planul Național de Redresare și Reziliență - PNRR. Dar suntem pregătiți să aplicăm și pe proiectele de independență energetică. Vom depune proiecte și pentru unitățile medicale mari, care sunt consumatori de energie electrică, în așa fel încât să putem diminua o parte din aceste costuri. Vorbim de Spitalul Județean, de Maternitate și de Spitalul de Copii".

Totodată, IMM-urile vor putea accesa granturi cu valori cuprinse între 50.000 de euro și 500.000 de euro pentru investiții privind eficiența energetică.

Camelia Vlad