ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Soliști din România, Moldova și Ucraina, concert la Centrul Cultural Reduta

Publicat: joi, 21 Iulie 2022 , ora 14.07
Sursa foto: Facebook / Centrul Cultural Reduta
Sursa foto: Facebook / Centrul Cultural Reduta

Trei muzicieni de renume internațional din Ucraina, Republica Moldova și România vor oferi luni, 25 iulie, un concert cameral extraordinar, la Centrul Cultural Reduta.

Evenimentul, propus de Pavilionul Artiștilor, începe de la orele 18,00, și îi are în prim plan pe Ganna Mamalyzhenko (violocel), Ciprian Oloi (pian) și Radu Ropotan (vioară). Recitalul este parte dintr-o serie de evenimente umanitare.

"Repertoriul va fi interpretat pe instrumente din marea perioadă a lutieriei italiene din secolul XVIII și surprinde două dintre cele mai deosebite triouri din repertoriul muzicii clasice Ludwig van Beethoven, Trio de pian în Do minor, opus 1 numărul 3 și Franz Schubert, Trio de pian, număr 1 un Si bemol major de 898. Evenimentul marchează a patra manifestație artistică din ciclul intitulat solidaritate, organizat de pavilionul Artiștilor în 4 orașe din România: Sibiu, Galați, Brăila și Brașov. Ca o reacție empatică a mișcărilor societății secolului XXI, în urma acestor manifestații culturale, pavilionul Artiștilor, în colaborare cu Crucea Roșie Română, a donat constant din câștigurile realizate proiectului <<Umanitatea nu are granițe>>", ne-a spus violonistul Radu Ropotan.

Biletele pot fi procurate din incinta Centrului Cultural Reduta sau online, de pe eventbook.ro.
Adina Chirvasă