Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noi semafoare în oraș, limitatoare de viteză, dar și un nou sens giratoriu, pe strada Carpaților

Publicat: luni, 25 Iulie 2022 , ora 11.55
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Trecerea de pietoni de pe str. Zizinului, intersecție cu Drumul Cernatului, va avea semafor cu buton, au anunțat reprezentanții municipalității. Deja a fost dat avizul Comisiei de Circulație.

O altă trecere de pietoni care ar putea fi semaforizată este str. De Mijloc, intersecție cu str. Școlii, însă, aici, decizia comisiei a fost de a verifica pe teren condițiile de instalare și apoi va decide dacă avizează sau nu.

În Comisia de Circulație a mai fost avizată solicitarea privind montarea limitatoarelor de viteză înaintea trecerii pentru pietoni de pe str. Agricultorilor, în proximitatea Școlii nr. 14.

Un alt aviz a fost dat pentru montarea de separatoare de sens și montarea de indicatoare cu oprirea interzisă pe str. Stejarului, tronsonul cuprins între strada Gorunului (accesul spre Lacul Noua) și str. Paltinului.

La baza acestei decizii a fost faptul că, în special în weekend, când zona se aglomerează foarte tare, deși tronsonul este unul cu dublu sens, unii dintre șoferi își parcau mașinile pe unul dintre sensuri și îl blocau.

Nu în utimul rând, în municipiu urmează să mai apară un nou sens giratoriu, pe strada Carpaților. În prima etapă, acesta va fi din balize, la solicitarea unui dezvoltator imobiliar.

La finalul lucrărilor, acolo va fi amenajat un sens giratoriu permanent, cu acces spre zona rezidențială, conform proiectului.

Adina Chirvasă