ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

3 trasee de downhill, de săptămâna aceasta, în Postăvaru

Publicat: miercuri, 27 Iulie 2022 , ora 13.50
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Din această săptămână, iubitorii de mountain-bike se pot bucura de toate cele trei trasee din Postăvaru, amenajate de NH Bike în parteneriat cu Primăria Brașov.

Anul acesta va fi gata și primul traseu complex, dintre cele 3 pe care le amenajează Primăria în cadrul bike-park-ului Postăvarul. La finalul lucrărilor, Poiana Brașov va dispune de 20 de km de trasee de downhill.

Proiectul inițiat de NH Bike a presupus amenajarea a trei trasee în Postăvaru, între liziera pădurii și instalațiile de producere a zăpezii artificiale, trasee asemănătoare unei poteci turistice de drumeție, cu singura diferență că este permis doar accesul cicliștilor.

Cele 3 trasee includ rampe, pasarele sau săritori și au diferite grade de dificultate: Red Line este un traseu cu dificultate medie, Monkey Business, este un traseu greu, iar Forest Flow este un traseu ușor.

Inițiatorul acestui proiect este Bogdan Micu, reprezentantul NH Bike, cel care a gândit mare parte din proiect și care a donat Primăriei aceste trei trasee:

Fără experiență, am crezut că va dura un an de zile construcția. A durat trei, dar cred că faptul că am ajuns astăzi aici și reușim să predăm către Primărie aceste trasee și, în sfârșit, oficial, să avem un bikepark în România este o împlinire atât a noastră, personal, cât și a întregii comunități de ciclism din România”, a precizat Bogdan Micu.

Finanțarea lucrărilor pe aceste trasee s-a făcut din fonduri exclusiv private ce au ajuns la peste 250.000 de euro.

Nucu Jalea