Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Corp nou cu secție de Infecțioase și izolator ATI la Spitalul de Copii Brașov

Publicat: marți, 9 August 2022 , ora 18.07
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Spitalul de Copii Brașov a demarat procedurile pentru construirea unei noi clădiri, în care vor funcționa o secție de Infecțioase și un izolator ATI.

Proiectul prevede un corp de spital cu demisol, parter și două etaje, în care vor fi amenajate 35 de paturi spitalicești.

Nevoia de a izola pacientul cu boli transmisibile în spitalul nostru este imperioasă și atunci am considerat că este necesară construirea unui corp nou de spital în care să putem izola pacienții care prezintă boli transmisibile, pentru a preveni apariția de infecție asociată asistenței medicale. Ne dorim chiar să putem să avem sală de intervenții în care să putem efectua intervențiile chirurgicale pentru acești pacienți care au și ei urgențe chirurgicale, practic, un serviciu complet pentru ei”, a explicat medicul epidemiolog din cadrul unității spitalicești, dr. Ada Gordea.

Acest proiect este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Deocamdată, a fost scoasă la licitație partea de documentații tehnice și proiectare, pentru suma de peste 1,3 milioane de lei.

Camelia Vlad