ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cod portocaliu până la miezul nopții, în județ. Inundații la Rotbav și Homorod

Publicat: marți, 9 August 2022 , ora 21.07
Sursa foto: ISU Brașov
Sursa foto: ISU Brașov

ISU Brașov a transmis prin sistemul RoAlert un mesaj cod portocaliu avertizare hidrologică, valabilă până la ora 00.00, pentru localitățile Măieruș, Feldioara, Ormeniș, Apața, Racoș, Hoghiz, Comăna, Ungra, Homorod, Șercaia, Ticuș, Mândra.

Echipajele ISU Brașov au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu motopompe la Rotbav și Homorod, unde unde 2 case și 3 subsoluri au fost inundate.

„Recomandăm populației din zonele vizate de inundații să evite deplasările și să ia măsurile de autoprotecție în perioada de valabilitate a avertizărilor hidrometeorologice.

Pentru evitarea situațiilor în care viața poate fi pusă în pericol, cetățenii trebuie să respecte următoarele recomandări:

• Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul.

• Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată.

• În cazul în care sunteți surprinși de viitură, urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare.

• Dacă este necesară evacuarea, deplasați-vă imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorități!”, au transmis reprezentanții ISU Brașov.

Radio România Brașov FM