Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

“Drumul de sub munte”, finalizat până la sfârșitul anului

Publicat: miercuri, 10 August 2022 , ora 10.00
Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov
Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov

“Drumul de sub munte”, care străbate mai multe localități din Țara Făgărașului și va prelua din traficul aglomerat de pe DN 1, va fi gata până la sfârșitul anului.

Cel puțin așa au promis constructorii care au stat de vorbă cu președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Proiectul este finanțat din fonduri europene, iar lucrările au început în urmă cu trei ani.

Adrian Veștea a verificat marți stadiul lucrărilor de execuție a Drumului de sub munte. Conform discuțiilor purtate la fața locului cu reprezentanții constructorului, lucrările de modernizare a acestui drum interjudețean, cel mai tranzitat din Țara Făgărașului, vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, după aproximativ trei ani de la începerea lucrărilor.

Este un proiect amplu. Traseul cuprinde 15 poduri, două treceri la nivel cu calea ferată și numeroase podețe transversale la drumurile laterale.

Termenul de execuție a lucrărilor de modernizare a fost prelungit până în luna decembrie a acestui an, ca urmare a modificărilor la infrastructura de canalizare de pe raza localităților Recea, Sâmbăta de sus și Ucea, a precizat șeful administației județene.

Acest drum asigură conectarea cu rețeaua trans-europeană de transport și descongestionează traficul din zona DN 1 Sibiu – Brașov, având în vedere că facilitează legătura între județele Brașov, Sibiu, Argeș și face legătura între DN 1 și DN 7C (Transfăgărășan), la Cârțișoara.

“Drumul de sub munte” a fost primul proiect cu fonduri europene destinat îmbunătățirii infrastructurii rutiere pe care administrația publică a județului Brașov l-a accesat în anul 2017.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 147 de milioane de lei.

Camelia Vlad