ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primul ghiozdan, mai scump pentru municipalitate

Publicat: joi, 11 August 2022 , ora 15.42
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Pachetul cu rechizite școlare „Primul ghiozdan” - oferit fiecărui copil înscris în clasa pregătitoare – valorează, începând cu acest an școlar, 200 de lei, dublu față de anul precedent.

Față de anii anteriori, din ghiozdane au fost eliminate câteva articole de papetărie, precum top de hârtie cu 500 de coli și caietele cu foaie velină.

Începând din acest an școlar, pachetul de rechizite din cadrul programului «Primul ghiozdan» va avea o valoare de 200 de lei pe copil. Până acum, valoarea era de 100 de lei, însă suma alocată achiziției s-a dovedit insuficientă, având în vedere creșterea prețurilor, astfel că procedura de atribuire a acestui contract de furnizare a produselor de rechizite a trebuit reluată. Luând în calcul toate propunerile primite de la brașoveni privind componența pachetului de rechizite, acesta a fost actualizat. Au fost eliminate anumite produse din acest pachet”, a precizat viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu.

Pachetul cu rechizite școlare „Primul ghiozdan” conține: ghiozdan, penar, 10 creioane negre HB, 2 seturi de creioane colorate (24 de culori), două radiere, două ascuțitoare, acuarele, pensule (diferite mărimi), 4 caiete tip 1, 4 caiete de matematică, două blocuri de desen A4, plastilină, 5 coperți pentru caiete, hârtie glasată, carton colorat, două tuburi de lipici tub, 5 mape plastic A4 cu șină, 100 de folii din plastic transparente pentru protecția documentelor, un vocabular și o pungă cadou.

Reamintim că „Primul Ghiozdan” este un program social derulat de către Municipalitate începând din anul 2010, care are ca scop prevenirea abandonului școlar, sprijinirea financiară a familiilor pentru asigurarea rechizitelor școlare și pentru a nu se realiza o situație de descriminare a copiilor.

Finanțarea acestui program se asigură, anual, din bugetul local.

Camelia Vlad