ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sezonul mirosului pestilențial în orașul de la poalele Tâmpei

Publicat: luni, 22 August 2022 , ora 12.01
Sursa foto: Facebook / Garda de Mediu Brașov
Sursa foto: Facebook / Garda de Mediu Brașov

Brașovul miroase din nou a gunoi de grajd.

După ce locuitorii orașului s-au plâns de mirosul pestilențial care se simte în ultima perioadă în mai multe zone ale municipiului, angajații Gărzii de Mediu au efectuat verificări în zonele limitrofe, pentru a descoperi sursa acestuia.

Au identificat câteva depozitări de îngrășăminte biodegradabile, naturale, care sunt folosite pentru fertilizare a solului, conform codului de bune practici agricole. Aceasta este perioada în care se fertilizează în mod natural și corect. Odată cu aceste constatări, am informat și autoritatea publică locală, respectiv Primăria, vizavi de obligațiile pe care le are în acest sens. Conform legislației, Primăria, autoritatea publică locală și autoritatea de sănătate publică sunt primele elemente care reacționează în acest caz. Conform legii, dacă apar derapaje și există suspiciuni, este notificată și Garda Națională de Mediu. Cu toate acestea, din propria inițiativă, am efectuat aceste verificări și am oferit datele găsite tuturor celor îndreptățiți să le valorifice”, a precizat comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu Brașov, Mircea Paraschiv.

La Brașov exista 5 stații de monitorizare a calității aerului, administrate de Agenția pentru Protecția Mediului Brașov.

Garda de Mediu nu deține echipamente pentru determinarea nivelului de emisii atmosferice, iar pentru miros nu există echipamente, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Brașov.


Radio România Brașov FM