ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Orientare în alergare la Victoria, doar cu o hartă și o busolă la purtător

Publicat: marți, 23 August 2022 , ora 12.28
Sursa foto: Facebook / Federația Română de Orientare
Sursa foto: Facebook / Federația Română de Orientare

Astăzi au început competițiile internaționale și naționale de orientare în alergare, care se vor desfășura până în 28 august, în împrejurimile orașului Victoria din județul Brașov.

Este vorba despre Campionatul Sud-Est European de Orientare pentru Juniori și Elite – ediția a XI-a, Campionatul Sud-Est European de Orientare Masters – ediția a X-a, Campionatele Naționale Individuale de Orientare în Alergare, Grand Prix-ul României și Cupa Orașului Victoria la Orientare.

Competițiile sunt organizate de Federația Română de Orientare.

La competiție s-au înscris 560 de sportivi din 27 de țări.

“Vor lua startul în 4 probe de orientare: 3 de pădure - ștafetă lungă, medie, distanță - și una de sprint urban. În cadrul probelor de orientare, concurenții vor primi o hartă cu un traseu obligatoriu. Vor trebui să parcurgă respectivul traseu în cel mai scurt timp, iar la final cel mai bun timp va fi câștigător. Sportivii vor avea vârste de juniori, 16 – 18 – 20 de ani și elită, 21 de ani, dar va fi și Campionatu Sud-Est European pentru masters, 35 - 85 de ani. Este categoria cea mai mare la care se poate participa”, a explicat președintele Federației Române de Orientare, Ionuț Patraș.

Evenimentele de la Victoria sunt sprijinite financiar de Consiliul Județean Brașov, în cadrul Programului privind acordarea de finanțări nerambursabile din bugetul propriu pentru proiectele sportive inițiate de federațiile sportive naționale.

“Am reușit să finanțăm 14 proiecte în cadrul programului «Sportul de performanță», 2 proiecte în cadrul programului «Sportul pentru toți» și alte 2 proiecte în cadrul programului dedicat federațiilor sportive. Din această categorie face parte și proiectul realizat de Federația Română de Orientare, care se desfășoară în această perioadă în județul Brașov, mai precis în Victoria și împrejurimi. Vorbim de un Campionat Sud-Est European de orientare, care aduce sportivi din foarte multe țări în regiunea noastră, astfel promovând și valorile județului nostru în rândul turiștilor”, a precizat directorul executiv al Direcției Management Proiecte, Toaso Imelda.

În anul 2022, județul Brașov a acordat finanțări de peste 1.200.000 lei pentru proiecte sportive.

Camelia Vlad