Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Orașul Londra, premiat la Brașov ca fruntaș la dezvoltare sustenabilă

Publicat: joi, 8 Septembrie 2022 , ora 8.35
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Orașul Londra a fost premiat cu aur la Gala premiilor europene pentru orașele fruntașe la dezvoltare sustenabilă, eveniment ce a avut loc în premieră națională la Brașov, aseară, la încheierea Conferinței de Mediu din cadrul Forumului Orașelor Verzi.

Argintul a revenit Lisabonei, iar bronzul, Madridului.

Ediția anterioară a acestei gale a avut loc înainte de pandemie, în Finlanda.

Topul realizat de experții internaționali urmărește să recompenseze progresele realizate de orașe în atingerea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă, bazându-se pe reflexia acestora în presa internațională, a precizat expertul Fundației de Sustenabilitate Globală, Roman Gerasimov:

"Azi, aici, în Brașov, vom prezenta aceste premii europene, care recompensează eforturile celor mai bune orașe, după cum au fost acestea reflectate în mass-media internațională. Surpriza majoră este că un oraș de talia Londrei poate fi atât de bun, a putut face atât de multe lucruri, schimbări, ținând cont că pentru orice schimbare este nevoie de timp: să construiești drumuri, să schimbi legi și mentalități umane. Așadar, câștigătorul din acest an este Londra".

Expertul în sustenabilitate Roman Gerasimov a explicat că scopul realizării acestui top al celor mai bune orașe este și de a arăta cum măsurile pentru dezvoltare pot schimba viața oamenilor, iar decizia de a-l prezenta, anul acesta, la Brașov este o recunoaștere a modului în care orașul nostru este dedicat acestui scop.

„În primul rând, apreciez modul în care brașovenii au știut să-și păstreze istoria, apreciez centrul istoric - este o comoară - dar, alături de aceasta, acum, Brașovul are oportunitatea de a se dezvolta pe partea de tehnologie, una de ultimă generație - și mă refer la HUB-ul pe Sănătate lansat ieri -care va fi una dintre cele mai competitive în Europa. Ceea ce înseamnă că poți avea, una lângă alta, istorie și tehnologii de vârf", a afirmat Roman Gerasimov.

Camelia Vlad