ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Căminele Universității Transilvania revin la capacitatea de dinainte de pandemie

Publicat: marți, 20 Septembrie 2022 , ora 13.25
Sursa foto: arhivă / unitbv.ro
Sursa foto: arhivă / unitbv.ro

Căminele Universității Transilvania vor primi aproape la fel de mulți studenți ca înainte de pandemie.

Concret, în cămine vor putea fi cazați puțin peste 4000 de studenți. Asta după 2 ani în care numărul studenților a fost redus în camere, din cauza normativelor de distanțare.

Totuși, câteva sute de locuri vor fi destinate studenților internaționali, europeni sau din țări non-UE, care vin la Transilvania.

“Putem acum și ne permitem, în anumite cămine, să revenim la cazarea a 4 persoane. Nu în toate. În această situație, numărul de locuri de cazare a crescut față de anul trecut. Nu cu mult, pentru că în același timp a crescut și numărul de angajamente, să spunem așa, vizavi de studenții internaționali. Încercăm să concentrăm cazarea acelor studenți străini în 2 cămine, unul pe Colină și celălalt în Memorandului, iar pentru celelalte cămine încercăm să mergem cu 3 și 4 studenți în camere, în funcție de cămin. Cele mai mici cămine, de exemplu, sunt căminele 1 și 2 din Complexul Memo, unde vor intra, practic, câte 3 în cameră, iar în restul căminelor o să cazăm câte 4 studenți în cameră”, a explicat prorectorul cu studenții și legătura cu mediul economic și socio-cultural, prof. univ. dr. Daniel Munteanu.

Practic, pentru studenții români, dispnibile vor fi aproximativ 3500 de locuri. Cereri sunt mai multe.

Am văzut că avem circa 4.600 de cereri de cazare la prima strigare. Din ceea ce oferim noi, practic, putem acoperi, în acest moment, într-o primă etapă, circa 72% - 74 % din cereri. Urmează și alte 2 etape, deci o redistribuire a locurilor rămase neocupate după prima etapă. Din experiența anilor trecuți, în acest fel noi reușim să acoperim aproximativ 90 % din cereri”, a adăugat prof. univ. dr. Daniel Munteanu.

Asta deoarece unii studenți renunță la locul din cămin.

Prima etapă de cazare începe în 28 septembrie.

Vă reamintim că, din acest an, taxele studenților pentru cămin s-ar putea majora cu aproximativ 14%, pe fondul creșterii costurilor cu utilitățile.

Mai mult, ajustarea taxei de cămin ar putea fi făcută și în timpul anului universitar, din aceeași cauză.

Totuși, aceste decizii trebuie aprobate în Senatul Universității, care va avea loc spre finaul acestei luni.

Adina Chirvasă