ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Asociația Amural a ocupat abuziv catacombele Brașovului, potrivit auditului realizat de Curtea de Conturi

Publicat: miercuri, 21 Septembrie 2022 , ora 11.31
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Asociația Amural a ocupat abuziv catacombele Brașovului, în perioada în care aceștia au avut proiectul „Brașov Underground Muzeum”. Cel puțin așa arată informarea privind rezultatele auditului realizat de Curtea de Conturi pentru anul financiar 2021.

Documentul a fost prezenat, ieri, și aleșilor locali, în ședința de plen.

Auditorii Curții de Conturi au analizat, între altele, modul în care catacombele de După Ziduri au fost predate Asociației Amural, în perioada mai - august 2021 pentru proiectul „Brașov Underground Muzeum”.

Conform auditorilor, cei de la Amural au solicitat municipalității acordarea gratuită a spațiului, dar și asigurarea utilităților, fără însă a exista o aprobare a autorității publice deliberative, respectiv a Consiliului Local Brașov, „fără existența unui act juridic încheiat cu unitatea administrativ teritorială municipiul Brașov și fără acordul acesteia”.

De asemenea, spun auditorii, Asociația a obținut venituri în acest spațiu, pe perioada funcționării muzeului, acesta putând fi vizitat contracost. Astfel, a fost generată o pagubă bugetului local.

De asemenea, potrivit aceluiași document, cheltuielile cu utilitățile, „efectuate pentru amenajarea și funcționarea Brașov Underground Muzeum (pe perioada de pregătire și pe perioada de desfășurare a activităților) și care au fost achitate din bugetul local nu au fost stabilite, evidențiate în contabilitate și recuperate de la entitatea care a întrebuințat imobilul”.

În urma auditului, conform recomandării celor de Curtea de Conturi, municipalitatea trebuie să calculeze prejudiciul creat și să procedeze la recuperarea lui.

Calculele trebuie făcute până în 29 noiembrie.

Sursa foto: arhivă

Adina Chirvasă