Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovenii interesați să obțină locuințe sociale trebuie să depună cererile până în 15 octombrie

Publicat: joi, 22 Septembrie 2022 , ora 13.56
Sursa foto: Direcția de Asistență Socială Brașov
Sursa foto: Direcția de Asistență Socială Brașov

Brașovenii interesați să obțină locuințe sociale trebuie să depună cererile până în data de 15 octombrie la Direcția de Asistență Socială Brașov.

La nivelul municipiului Brașov sunt 44 de locuințe sociale într-un imobil pe Str. Zizinului nr. 144, care sunt puse la dispoziția persoanelor și familiilor în funcție de punctajul obținut, pentru o perioadă limitată de timp.

“Ulterior, până în data de 1 noiembrie, comisia constituită în acest sens va analiza solicitările, va acorda fiecărui dosar un punctaj, iar pe baza acestui punctaj se va întocmi lista persoanelor îndreptățite să primească anul următor o locuință socială. Precizăm că până în prezent, la Direcția de Asistență Socială s-au depus un număr de 21 de solicitări de locuințe sociale”, a precizat responsabilul cu informațiile publice al Direcției de Asistență Socială, Monica Chelban.

Ar putea beneficia de locuințe sociale persoane din categorii sociale vulnerabile, printre care cele evacuate din locuințele retrocedate foștilor proprietari, veteranii și văduvele de război, tinerii cu vârsta de până la 35 cu venituri lunare reduse și cei de peste 18 ani proveniți din instituții de ocrotire socială.

Brașovenii care au o situație materială precară și nu vor primi locuințe sociale pot beneficia de ajutor de la municipalitate pentru plata chiriei, în condițiile legii.

În acest caz, solicitările pot fi depuse în orice perioadă a anului, a adăugat Monica Chelban.

Camelia Vlad