Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De azi se eliberează cererile pentru ajutorul de încălzire

Publicat: joi, 22 Septembrie 2022 , ora 15.51
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Brașovenii pot deja să ridice cererile pentru ajutorul de încălzire a locuinței în sezonul rece și a suplimentului pentru energie. Însă, depunerea dosarelor se va face începând de luni.

Cererile se vor prelua începând cu data de 26. Trebuie să fie completate și însoțite de documentele justificative, iar limitele de venit ale potențialilor beneficiari se situează între 1.386 de lei pe persoană sau 2.053 de lei, în cazul persoanei singure”, a spus purtătorul de cuvânt al Direcției de Asistență Socială Brașov, Monica Chelban.

Cererile pot fi depuse fie la sediul din strada Panselelor, fie trimise prin e-mail das@asbv.ro sau vă puteți programa online, accesând site-ul instituției.

Consumatorii vulnerabili vor primi sprijin în plata facturilor, în funcție de venit.

Referitor la cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinței, acesta diferă în funcție de tipul de combustibil folosit pentru încălzirea locuinței și de veniturile solicitantului, putând fi de la 25 de lei pe lună până la acoperirea integrală a consumului lunar. Beneficiarii care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege vor primi și suplimentul pentru energie. Acesta este un beneficiu ce se acordă pe toată durata anului, nu doar pe perioada sezonului rece”, a adăugat Monica Chelban.

Brașovenii pot verifica pe site-ul instituției ce acte le sunt necesare pentru depunerea dosarului, iar cei de la DAS atrag atenția că toate sunt obligatorii. Dacă lipsește un document, nu poate fi stabilit cuantumul dreptului cuvenit.

Cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinței, în funcție de sistemul de încălzire utilizat prin raportare la venituri, este:

    a) Între 250 lei - 25 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale;

    b) Între 500 lei – 50 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie electrică;

    c) Între 320 lei – 32 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței combustibili solizi și/sau petrolieri;

    d) Procent cuprins între 10-100% din valoarea consumului lunar pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie termică în sistem centralizat.

Cuantumul suplimentului pentru energie, în funcție de sistemul de încălzire utilizat prin raportare la venituri, este:

          a) 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;

          b) 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;

          c) 10lei/lună pentru consumul de energie termică;

          d) 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolieri



Adina Chirvasă