ACUM:
21.00
Rockada de seară
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Seria Organ Nights se încheie la Biserica Neagră cu recitalul organistului Steffen Schlandt

Publicat: vineri, 23 Septembrie 2022 , ora 15.03
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Seria de evenimente din acest an Organ Nights se încheie sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 18:00, cu recitalul organistului Bisericii Negre, Steffen Schlandt.

Cele 17 concerte desfășurate pe parcursul a 4 luni au atras peste 5.500 spectatori în Biserica Neagră.

Concertele de orgă au înregistrat o medie de 325 de spectatori, ceea ce reprezintă cea mai bună medie din ultimii 30 de ani.

Am avut un public foarte numeros. Un lucru pe care l-am transformat într-o motivație pentru anii care vor veni. (...) Majoritatea celor care au venit sunt turiști din țară. În concertul se sâmbătă, vom asculta lucrări din Romantismul european, reprezentat prin mai multe țări cum ar fi Anglia, Germania și Franța, lucrări care folosesc bogata coloristică a acestui instrument”, a spus Steffen Schlandt.

Parohia Brașov din cadrul Bisericii Evanghelice C.A. din România organizează din anul 1953 aceste concerte de orgă, care se bucură, în continuare, de o popularitate mare în rândul turiștilor.

Sorin Țîrcă