ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vine iarna! Sfaturi de la pompieri pentru evitarea incendiilor în locuințe

Publicat: luni, 26 Septembrie 2022 , ora 13.00
Sursa foto: Facebook / ISU Brașov
Sursa foto: Facebook / ISU Brașov

Temperaturile pe timpul nopții au scăzut simțitor, odată cu apariția primelor ninsori la munte. Din acest motiv, foarte multe persoane, în special vârstnice sunt tentate să folosească diverse surse de încălzire, unele nefiind recomandate de pompieri.

Pentru preîntâmpinarea producerii unor incendii în perioada sezonului rece, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” al județului Brașov recomandă cetățenilor să respecte anumite măsuri de prevenție:

- lucrările de întreținere, reviziile și reparațiile la instalațiile și aparatele electrice se execută numai de către personal calificat și autorizat.

- aparatele electrice sub tensiune trebuie supravegheate permanent și nu se vor lăsa la îndemâna copiilor.

- verificați și curățați periodic sobele și coșurile de fum și izolați termic coșurile de fum față de elementele acoperișului cum ar fi grinzi sau structuri combustibile.

“Se interzice:

- utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecție cu defecțiuni sau improvizații;

 - suprasolicitarea rețelei electrice prin folosirea simultană a mai multor receptori;

- nesupravegherea aparatelor electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reșou, radiator și altele asemenea;

 - amplasarea produselor, materialelor și substanțelor combustibile în apropierea surselor de căldură;

- utilizarea reșourilor, aparatelor de călcat, aerotermelor electrice improvizate și fără asigurarea măsurilor de izolare față de materialele și elementele combustibile din spațiul sau încăperea respectivă;

- folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate, utilizarea sobelor fără ușițe la focare și cenușare, defecte sau neizolate corespunzător față de elementele combustibile ale clădirilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, maior Ciprian Sfreja.

Nucu Jalea