Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul, deficitar pe mai multe linii de gardă spitalicească

Publicat: miercuri, 28 Septembrie 2022 , ora 14.06
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Deși Brașovul are secție de Chirurgie Plastică, unii pacienții care au nevoie de ajutorul medicilor din cadrul acesteia sunt transferați la București. Cel puțin acesta este cazul unui brașovean care s-a prezentat, ieri, la Spitalul Clinic de Urgență Brașov cu arsuri pe o mare suprafață a corpului, după ce a vărsat pe el apă fierbinte.

Deși primele îngrijiri medicale le-a primit la Spitalul din Brașov, bărbatul în vârstă de 48 de ani a fost transferat, spre seară, la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni.

“Pacientul transferat aseară era un pacient cu arsuri grave și cu arsuri de căi respiratorii, care întotdeauna s-au transferat la o unitate superioară. Noi nu putem îngriji și n-am putut îngriji niciodată marii arși în Brașov”, a explicat directorul medical al spitalului, dr. Florin Orțan.

Brașovul este deficitar pe mai multe linii de gardă spitalicească, pentru că nu are resursele spitalelor universitare, potrivit doctorului Florin Orțan:

“Brașovul este un centru secundar de îngrijire, să zicem așa. (...) Noi suntem deficitari pe multe linii de gardă. De exemplu, pe linia de gardă de Chirurgie Cardiovasculară trebuie să trimitem la Târgu Mureș, pe linia de gardă de anevrisme cerebrale noi trimitem la Bagdasar Arseni în București (...) ca și înainte, acest cazuri or fi redirecționate către centrele terțiare, respectiv către Târgu Mureș sau București”, a adăugat dr. Florin Orțan.

Amintim că Spitalul Clinic de Urgență Brașov dispune din anul 2019 de două paturi performante destinate îngrijirii și tratării marilor arși, investiție realizată din sponsorizări.

Sursa foto: arhivă

Camelia Vlad