ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul, înțesat de stâlpișori pe trotuare sau de separare de sens

Publicat: joi, 29 Septembrie 2022 , ora 10.42
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Membrii Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Brașov vor discuta, astăzi, solicitările de instalare a unor stâlpi opritori în mai multe zone din oraș.

Aceștia ar urma să fie montați fie pentru a împiedica pătrunderea mașinilor pe trotuare, fie pentru separarea sensurilor de mers, dar și în zona unor treceri de pietoni.

Astfel, montare stâlpi opritori pe trotuar ar urma să fie pe Aleea Minerva, în zona grădiniței, pe Str. Mihai Viteazu, str. General Dumitrache.

Stâlpi opritori în zona intrării în unitatea de învățământ sunt propuși a fi instalați pe strada Mihai Viteazu, pe Păltiniș, la Școala Jules Verne, și pe Venus, la Școala Generală nr. 7, precum și pe strada Simeria, la Școala Generală nr. 31.

Montare limitator de viteză este propusă pe Str. Emanoil Bernfeld, sector cuprins între Str. Ștefan Baciu și Str. Ioan Popasu, iar separatoare de sens de circulație ar urma să fie pe Calea București, sector cuprins între Carrefour și Str. Lacurilor.

Pe strada Tâmpei, intersecție cu Str. Eftimie Murgu ar urma să fie amenajată o trecere de pietoni, iar pe strada Olteț, în zona școlii 13, ar urma să fie un limitator de viteză și stâlpișori separatori de sens pentru blocarea parcării în proximitatea trecerii pentru pietoni.

Propunerile au fost formulate de Serviciul Amenajare Drumuri Publice și Siguranța Circulației.

Adina Chirvasă