ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986”. Caravana Cinematografică LifeCall a pornit la drum, de la Brașov

Publicat: joi, 6 Octombrie 2022 , ora 11.24
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Filmul Ligiei Ciornei, „Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986” a ajuns, ieri, la Centrul Cultural Reduta.

Acesta este evenimentul principal al Caravanei Cultural-Educative Life Call, „De la constrângere la libertate”.

Așteptăm deopotrivă, atât tineri, cât și părinții lor și mai ales acele persoane care au trăit vremurile anilor ‘86, când a avut loc explozia de la Cernobîl și a fost tot haosul acela legat de copiii care s-ar putea naște cu malformații sau vor avea probleme pe care nu le putem gestiona”, a spus președintele Asociației Life Call, Adelina Fronea.

Filmul, premiat în Statele Unite ale Americi, vine cu o poveste reală despre teama creată de explozia nucleară din 1986 și descrie lupta unei mame de a păstra cea de-a treia sarcină, sub presiunea exercitată de familie.

Regizoarea Ligia Ciornei a început documentarea pentru acest film cu 4 ani înainte de invazia rusă în Ucraina.

“Baza e o poveste reală, de la o femeie care a trăit această intersecție violentă cu soacra ei și practic, ce mă interesează e să explorez și exploatez natura umană și să arăt sensibilitatea unei femei și ce înseamnă a fi femeie vulnerabilă și a fi femeie puternică în momentul în care iei o decizie”, ne-a spus Ligia Ciornei.

Brașovul a fost punct de plecare pentru Caravana Cinematografică LifeCall, care va poposi în 24 de orașe din România.

Accesul la evenimente se face în baza unui bilet donație de 25 de lei, pentru a susține proiectele LifeCall și, implicit, fiecare femeie însărcinată aflată în criză de sarcină și pruncul ei, pe care asociația LifeCall îi are și îi va avea în grijă.

Sorin Țîrcă