Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Stația de asfalt din Bartolomeu, pornită din nou în această dimineață

Publicat: vineri, 7 Octombrie 2022 , ora 14.31
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Chiar dacă nu deține autorizație de mediu, firma Finco Drum a pornit în această dimineață stația de asfalt din cartierul Bartolomeu.

Cetățenii au sesizat imediat Primăria Brașov.

“Astăzi a fost pornită din nou stația de asfalt din Bartolomeu, cea care a provocat atâtea probleme de poluare în zona respectivă. Conform acestora, ei doar au efectuat o serie de teste în vederea relocării. Din punctul de vedere al municipalității, nu este normal să fie pornită acea stație de asfalt. Nu are autorizații. Indiferent de motivul pentru care a fost pornită, ea a poluat în continuare și a creat mari probleme brașovenilor din cartierul Bartolomeu”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Comisarii Gărzii de Mediu s-au deplasat la fața locului pentru cercetări.

“Din primele informații, agentul economic se află în proces de relocare a echipamentului și de vânzare a acestuia și pentru acest motiv a fost necesară efectuarea unor operațiuni. Concluziile controlului vor fi trase după ce se va termina analiza întregii situații”, a precizat comisarul șef al Gărzii de Mediu Brașov, Mircea Paraschiv.

Reamintim că municipalitatea a obținut în instanță închiderea stației din Bartolomeu, care a funcționat până la data de 8 iunie, în baza unei autorizații prelungite pe perioada pandemiei.

Sorin Țîrcă