Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovenii își pot face programări online la Poliția Rutieră

Publicat: vineri, 7 Octombrie 2022 , ora 16.36

Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a demarat un proiect pilot unic în țară prin care programările se pot face online la Poliția Rutieră.

„Începând cu data de 7 octombrie 2022, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov se derulează un proiect pilot prin care este operaționalizat un sistem de programare online pentru activitățile de lucru cu publicul, desfășurate de către serviciu rutier Brașov”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov, agent principal Nadia Olaru.

Programări online se pot face pentru toate serviciile oferite de Poliția Rutieră.

Sunt toate serviciile, începând de la restituirea permisului de conducere la expirarea perioadei de suspendare, restituire a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor, când au fost remediate defecțiunile pentru care acestea au fost retrase, programare pentru susținerea testului de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, renunțarea la dreptul de circulație, prelungirile de dovezi în situația dosarelor penale, cam toată gama noastră de servicii de lucru cu publicul”, a explicat reprezentantul Poliției Rutiere Brașov, comisar șef Cosmin Giosanu.

Abia inaugurat, serviciul a și început să fie utilizat.

“A fost o programare online făcută. Am făcut-o miercuri, tocmai pentru a evita să vin să stau aici la cozi, că am făcut asta de nenumărate ori și sunt plăcut surprins ca am avut programarea la 10.55 și l-am și luat. A durat totul 30 de secunde”, ne-a spus un brașovean.

Potrivit comisarului șef Cosmin Giosanu, indiferent de serviciul solicitat de cetățean, acesta poate fi oferit în cel mult 9 minute.

Programările pot fi efectuate și de pe telefonul mobil, prin scanarea unui cod QR care conduce direct pe pagina de programare.

Cererile pot fi descărcate de pe această pagină și cetățenii se pot prezenta la ghișeu cu ele completate.

Sorin Țîrcă