ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Descinderi la Brașov într-un dosar de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave

Publicat: marți, 11 Octombrie 2022 , ora 10.40
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Descinderi, în această dimineață, la domiciliile a 4 persoane fizice din Brașov și la sediul unei societăți. Se fac cercetări într-un dosar de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și spălarea banilor. Cei 4 suspecți vor fi aduși la audieri.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, o companie română care efectuează zboruri cu avioane s-a angajat că va face o cursă dus-întors pe ruta New York – Almaty din Kazahstan, în datele de 15 și 17 august, pentru 250 de pasageri americani.

După ce au încasat 775.000 de dolari, cei de la firma românească nu au mai prestat serviciul, iar 650.000 de dolari au fost investiți într-un avion.

Anchetatorii au pus, deja, sechestru pe toate bunurile celor 4 persoane fizice și pe cele ale companiei din România.

Infracțiunea de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave a fost comisă în perioada 4 - 26 august.

În ceea ce privește infracțiunea de spălare de bani, anchetatorii au stabilit că în perioada 12 august – 23 septembrie, suspecții au ascuns natura produsului infracțiunii de înșelăciune sub forma unor drepturi de utilizare a unei aeronave, prin intermediul unui cont colector deschis la o bancă americană în care au transferat suma de 650.000 USD, cu titlu de garanție și a unui contract de leasing operațional încheiat cu o firmă din Irlanda.

Suspecții au fost aduși la audieri pentru a li se aduce la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

Facem precizarea că toate persoanele anchetate în acest caz beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Radio România Brașov FM