ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Rockada de seară
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Branding și comunicare cu Cristina Simion la Centrul Multicultural al Universității Transilvania

Publicat: marți, 11 Octombrie 2022 , ora 12.44
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Cristina Simion, curator și galerist, cu o bogată experiență profesională și în domenii precum jurnalism, publicitate, marketing sau relații publice a susținut, ieri, un curs despre branding și comunicare la Centrul Multicultural al Universității Transilvania.

“Este o acțiune în care ne-am dat mâna Biblioteca Județeană, Centrul Multicultural al Universității Transilvania și Muzeul de Artă Brașov, fiecare încercând să aducem cu propriile noastre forțe un mare român, în primul rând, care la viața lui a condus și rețeaua Monitorul din România, a făcut și presă. Este întemeietoarea presei glossy în România. Acum activează în Germania, unde are deschisă o galerie de artă. În același timp, s-a specializat în Germania, la New York, în America, peste tot, vizitând muzee mari ale lumii, galerii și încearcă să transmită și brașovenilor această experiență bogată pe care doar ea o poate avea”, a spus directorul Bibliotecii Județene, Daniel Nazare.

Cristina Simion a dezvăluit audienței câteva din secretele creării unui brand de succes:

„Fontul e una dintre cheile succesului. Steve Jobs a făcut cursuri de caligrafie – n-a reușit să termine facultatea, dar a făcut cursuri de caligrafie – fiindcă era interesat de puterea fontului și de aceea a dat atât de multă importanță designului pentru toate produsele. Deci, faceți un mind map! Puteți să faceți mai multe și, până la urmă, extrageți de acolo toate caracteristicile brandului vostru care vă pot ajuta să-l definiți”.

Cristina Simion a fost corector, apoi jurnalist de teren și editor de știri, după care a ajuns să conducă Edipresse.

În 2012 a renunțat la presă s-a mutat în Germania unde este, acum, un curator apreciat la Nurnberg.

Sorin Țîrcă