Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

”Magazinul clasei” are nevoie de ajutorul nostru

Publicat: miercuri, 12 Octombrie 2022 , ora 11.14

”Magazinul clasei”, un proiect menit să combată absenteismul școlar, în special în mediul rural, a luat naștere într-o școală din localitatea Budila.

Mai mulți profesori au decis să răsplătească elevii din ciclul primar care nu au absențe cu puncte pe care le pot folosi ulterior pentru a ”cumpăra” produse de igienă, rechizite, haine, încălțăminte sau jucării din ”Magazinul clasei”.

„În fiecare zi, copiii trebuie să se prezinte la școală și să fie și activi, iar vineri se dau punctele pentru o săptămână de școală, adică 5 puncte - 5 zile 5 puncte. În cazul în care un copil a lipsit o zi din săptămână, va pierde punctele pentru toată săptămâna. Din fericire, magazinul clasei a adus mai mulți copii la școală. În unele clase s-a văzut considerabil această îmbunătățire”, a precizat unul dintre inițiatorii proiectului, Elza Fejer.

Cei care vor să facă o donație pentru ”Magazinul Clasei” o pot face contactând fie profesorii școlii din Budila, fie reprezentanți ai Asociației Eltera.

“Ne bazăm foarte mult pe donațiile pe care le primim de la oameni cu inima mare. În momentul de față avem o lipsă serioasă de produse și ne-ar prinde bine un ajutor. Ne trebuiesc neapărat: produse de igienă - pastă de dinți, periuțe de dinți, săpun și gel de duș; îmbrăcăminte de toamnă / iarnă pentru copii cu vârsta între 6-12 ani - chiloți, șosete, bluze, pantaloni și geci; încălțăminte de toamnă / iarnă, mărimea 30 – 38”, a adăugat Elza Fejer.

Ruxandra Stoica