Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Zeci de artiști și specialiști din 7 țări, prezenți la cea de-a 5 - a ediție a Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov

Publicat: joi, 13 Octombrie 2022 , ora 18.52

Peste 40 de artiști și 10 specialiști din 7 țări sunt prezenți la Brașov, pe parcursul a 4 zile, la cea de-a 5-a ediție a Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov, care a început astăzi.

În acest an, evenimentul propune o interpretare creativă, în benzi desenate, a istoriei Balcanilor și vine cu câteva noutăți. Una dintre ele este faptul că expozițiile și alte activități sunt găzduite de 6 spații, inclusiv un mall.

“Este o ediție cu o participare internațională serioasă. Sunt artiști și specialiști veniți din mai multe spații artistice. Avem 2 autori de carte de bandă desenată despre epoca Ceaușescu, din Franța. Îl amintesc aici pe Romain Dutter. Apoi, îl avem de asemenea pe Henry Gaël, un scenarist al unei alte cărți despre epoca Ceaușescu. Tot din Franța am adus o expoziție, mai precis de la Ministerul Afacerilor Externe al Franței. Este pentru prima oară când această expoziție despre Europa unită în bandă desenată pleacă din Paris. Este o explozie realizată de cel mai important festival de benzi desenate din lume, Festivalul de la Angoulême, de fapt muzeul care întreține acolo festivalul”, a precizat managerul Muzeului Județean de Istorie, Nicolae Pepene.

O altă țară invitată este Bulgaria, care aduce și ea o expoziție în premieră.

“O premieră. Avem o expoziție a Uniunii Artiștilor din Bulgaria, a secțiunii de bandă desenată, coordonată chiar de 2 artiști foarte cunoscuți la nivel balcanic, în primul rând președintele Stanimirov, care este chiar președintele secțiunii. Este prima oară când avem o expoziție în România despre banda desenată istorică bulgară. A fost o provocare și pentru ei. Sunt nu mai puțin de 16 artiști bulgari selectați, reprezentați și discutăm de banda desenată istorică produsă în ultima perioadă”, a adăugat Nicolae Pepene.

Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov este organizat de Asociația Forums, împreună cu Muzeul Județean de Istorie Brașov și este cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Adina Chirvasă