ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Interesul brașovenilor pentru Bursa locurilor de muncă, în scădere

Publicat: vineri, 14 Octombrie 2022 , ora 14.53
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Interesul pentru Bursa locurilor de muncă este în scădere, potrivit Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă.

La evenimentul organizat la Universitatea Spiru Haret, Bursa locurilor de muncă pentru studenți, numărul vizitatorilor este mai mic decât în rândurile precedente.

“Colegii mei au contactat până în prezent 600 de agenți economici. Și-au făcut simțită prezența 65 de angajatori economici. Aceștia oferă 1800 de locuri de muncă. Din acestea, 120 de locuri de muncă sunt destinate persoanelor cu studii superioare, restul, persoanelor care au studii medii sau studii gimnaziale. Vreau să vă spun că, dacă în alți ani prezența era mult mai mare, atât a angajatorilor, cât și a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă rămâne în continuare în așteptare. De asemenea, este pregătită pentru a oferi servicii atât angajaților, cât și angajatorilor”, a precizat directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov, Liliana Dragomir.

Evenimentul nu este organizat exclusiv pentru absolvenți, ci pentru toți brașovenii care își caută serviciu.

Caut ca operator facturare, operator introducere, validare date, gestionare, chiar, ceva în domeniul calculatorului. Am găsit câte ceva, am lăsat CV-uri. Acum aștept răspunsuri și mai caut”, ne-a declarat o femeie.

Aș vrea să lucrez în domeniul medicinei. Din ce am văzut până acum sunt câteva oferte interesante, dar nu pentru mine”, ne-a spus altă femeie.

Piața locurilor de muncă este destul de ofertantă în această perioadă.

“Momentan cei care au venit sunt un pic dezorientați și nu știu exact ce vor. Au venit și foarte mulți studenți, astăzi, deci cumva sunt în zona de plecare în aria muncii așa că e mai greu”, ne-a spus un angajator.

Toată lumea caută stabilitate și un salariu cât mai bun. Cam astea sunt cerințele de bază. Sunt oameni care își doresc, oameni care sunt în perioada aceea de tatonare, să vadă ce li se potrivește”, a precizat alt angajator.

Ministerul Apărării Naționale (…) are o ofertă generoasă, atât din punct de vedere profesional, cât și din punct de vedere educațional. Sunt locuri de muncă ca soldat gradat profesionist, suntem acum în campanie de recrutare pentru această categorie. (...) La anul vor fi locuri destule, atât la academiile militare, cât și la școlile militare de maiștri militari și subofițeri”, a precizat lt. col. Adrian Florea, purtător de cuvânt al Centrului Militar Județean Brașov.

AJOFM organizează în fiecare an Bursa locurilor de muncă pentru studenți.

Sorin Țîrcă