ACUM:
21.00
Rockada de seară
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O nouă amânare în procesul de retrocedare a Cetățuiei Brașovului

Publicat: joi, 27 Octombrie 2022 , ora 12.32
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au amânat pronunțarea în procesul de retrocedare a Cetățuiei Brașovului în patromoniul statului român.

Astfel, verdictul definitiv și irevocabil ar urma să fie dat în data de 8 noiembrie.

Până în prezent, cauza a fost amânată de 3 ori, iar la termenul din data de 25 octombrie instanța a rămas în pronunțare. Asta pentru că judecătorii au hotărât să analizeze încă 2 săptămâni situația și abia apoi să publice decizia definitivă și irevocabilă.

În primă instanță, în luna octombrie 2016 judecătorii Tribunalului Brașov au decis că obiectivul trebuie să treacă din proprietatea Aro Palace SA în cea a statului român, iar la judecarea apelului, magistrații Curții de Apel Brașov au menținut decizia și au respins cererea Primăriei.

Potrivit valorii de inventar a imobilului, recursul poate fi judecat doar de către Instanța Supremă.

Și Primăria Brașov, dar și SIF Muntenia în calitate de intervenient, cât și Aro Palace au depus recurs, iar completul magistraților Curții Supreme a decis pe data de 13 februarie 2018 să admită cererea, recursul urmând să fie judecat pe fond.

Vă reamintim faptul că în luna mai 2015 Primăria Brașov a dat în judecată SC Aro Palace pentru dreptul de proprietate asupra Cetățuiei Brașovului.

Sursa foto: arhivă




Ruxandra Stoica