ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ediția a II-a a evenimentelor „Ai carte, ai parte”, la Brașov

Publicat: joi, 27 Octombrie 2022 , ora 15.57

Peste 200 de artiști vor fi prezenți pe scenele brașovene la cele aproape 80 de evenimente care fac parte din mișcarea „Ai carte, ai parte” din acest an.

Aflat la a doua ediție, evenimentul este unul internațional, prin participarea etnicilor români din Serbia, Ucraina și Republica Moldova.

„Vom avea în acest concept 5 module: «Cartea de literatură», «Cartea de dramaturgie», «Cartea de cartier», «Modele de viață» și «Maratonul opiniilor». Majoritatea evenimentelor (...) vor avea loc la Reduta și la Sala Patria”, a precizat managerul proiectului, George Custură.

Experiența pe care o are Asociația „Viva la musica” în organizarea de evenimente culturale destinate copiilor este fructificată de proiect.

Am îmbrățișat acest eveniment complex, tocmai pentru că se referă la tânăra generație. Sunt și profesor, de altfel, lucrez așadar în sistemul de învățământ și știu ce mult înseamnă pentru tânăra generație să întâlnească un om de cultură, să întâlnească un academician, un artist complex, a declarat reședintele Asociației „Viva la musica”, a explicat Claudia Mirițescu.

Seria de evenimente nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Primăriei Brașov și al Consiliului Județean.

“Consiliul Județean, în primul rând s-a implicat pe latura financiară. Asociația Viva la Musica a obținut o finanțare de 50.000 de lei în cadrul proiectului de finanțare nerambursabilă a proiectelor culturale pe anul 2022, dar sprijinim această mișcare culturală - că practic nu este un festival - și prin, după cum vedeți, organizarea conferinței de presă, prin participarea la evenimente”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean, Szenner Zoltan.

Unele din cele mai așteptate evenimente ale proiectului cultural, piesele de teatru, vin cu nume importante atât ca trupe, cât și ca autori.

Teatrul Național nu va lipsi de pe scenă, iar spectatorii vor putea urmări piese de Vasile Alecsandri, Ion Luca Caragiale, Eugen Ionesco sau Matei Vișniec.

De altfel, acesta din urmă va fi prezent la Brașov și va fi la dispoziția publicului pentru întrebări și autografe.

Intrarea va fi liberă la toate evenimentele, cu excepția pieselor de teatru, unde elevii și pensionarii vor putea intra doi pe un bilet.

Sorin Țîrcă