Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pod nou la Voila, cu o garanție de 100 de ani

Publicat: luni, 31 Octombrie 2022 , ora 17.08
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Podul de la Voila de pe râul Olt, care duce spre Poligonul de la Cincu, va fi demolat. În locul său va fi construit unul cu o garanție de 100 de ani.

Noul pod de la Voila va avea o lungime de aproape 94 m și o lățime totală de 13,50 m.

În ședința de plen de astăzi, consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici.

La podul de la Voila s-a modificat soluția tehnică. Am fost nevoiți să regândim această soluție, în funcție de condițiile în care poate fi demontat actualul pod și amplasat cel nou. Au apărut solicitări de suplimentare a sumelor, fiindcă, în urma avizelor date de Hidroelectrica, acest pod va fi demolat prin implozie, ceea ce va implica inclusiv reabilitarea zonelor adiacente, pentru a putea ulterior să fie construit un pod nou”, a explicat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Valoarea lucrărilor este de peste 27 milioane de lei, cu finanțare asigurată din fonduri neramburasabile prin Planul National de Redredare și Reziliență și de la Bugetul local al județului Brașov.

Acest pod este de importanță strategică, pentru că asigură legătura rutieră între gara de la Voila (unde este descărcată tehnica militară) și baza militară de la Cincu.

Camelia Vlad