ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Rockada de seară
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

“Ai Carte ai Parte”, la Centrul Cultural Reduta

Publicat: miercuri, 2 Noiembrie 2022 , ora 15.30

În aceste zile, la Centrul Cultural Reduta se desfășoară evenimentul “Ai Carte ai Parte”.

Sunt organizate lansări de carte, dezbateri, spectacole de teatru și film, dar și întâlniri cu cei mici pentru a le dezvolta apetitul pentru citit.

La o astfel de întâlnire a participat, astăzi actrița Monica Davidescu.

“În ultimii 2 ani au stat foarte mult pe laptop, pe device-uri; și-au făcut temele, au învățat să lucreze foarte mult pe computer, să își folosească telefonul la tot și ei citesc mult mai puțin sau aproape deloc. Au învățat să citească cuvintele, au învățat să citească propozițiile, frazele, dar au uitat să își imagineze, pentru că primesc atât de multe imagini de-a gata, în device-urile lor, încât imaginația lor nu mai funcționează. Și atunci ei citesc cuvintele, dar nu le mai înțeleg sensul. Nu mai înțeleg sensul lor în context”, a precizat Monica Davidescu.

Pe scenă, alături de Monica Davidescu a urcat și actrița Bianca Brad.

“Copiii, în general, nu fac ce li se spune, ci copiază ceea ce văd sau aud. (...) E adevărat că acuma când există acești factori care le acaparează atenția și timpul atât de ușor - telefonul, internetul, computerul - este mai greu. Dar haideți o zi pe săptămână, în weekend, să stăm împreună. Facem un club de lectură, citim o carte împreună și discutăm. Trebuie să înțeleagă mesajele din carte, trebuie să înțeleagă cât poate să-i ajute pe viitor faptul că-și dezvoltă un vocabular. Nu doar să înțeleagă viața mai bine, dar un vocabular bogat deschide uși și chiar și inimii”, a precizat Bianca Brad.

Festivalul “Ai Carte ai Parte” se desfășoară până duminică 6 noiembrie. Programul complet poate fi consultat pe pagina de internet aicarteaipartebv.ro.


Nucu Jalea