Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

S-a dat startul Târgului de Carte Bookfest 2022

Publicat: joi, 3 Noiembrie 2022 , ora 12.34
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

S-a dat startul ediției cu numărul șase a Salonului de carte Bookfest, de la Brașov.

Evenimentul este găzduit de Aula Universității Transilvania, până duminică, inclusiv și cuprinde, printre altele, lansări de carte, sesiuni de autografe, dezbateri dar și reduceri semnificative la majoritatea titlurilor expuse.

De la prima oră, cum s-au deschis ușile, deja, vizitatorii au început să vină, să fie foarte bucuroși că ne reîntâlnesc. Târgurile de carte rămân târguri de carte. Este o bucurie a sufletului faptul că se răsfoiește fizic o carte, se simte mirosul hârtiei, se poate discuta pe tema cărții respective. Noi de fiecare dată suntem pregătiți, venim cu foarte multe noutăți editoriale, cu prețuri de târg, reducere între 20% și 50%”, a precizat reprezentanta Editurii Niculescu, Maria Tănasie.

Încă de la deschidere, iubitorii de lectură au și făcut primele cumpărături la târgul de carte de la Aulă.

Inițial am venit doar să ne uităm, dar am ajuns și la cărțile de colorat, să mă uit pentru sora mea și oricum n-am fost până acuma și chiar am vrut să văd cum e. Cred că o să vin și data viitoare, cu siguranță”, a spus o tânără.

Eu am venit aici pentru că sunt studentă la Facultatea de Psihologie și atunci mă interesează cărțile care sunt aici. Acum mă uit la niște cărți despre cum să ne gestionăm mai bine timpul ca să fim mai eficienți în activitățile pe care le facem, mai ales că o să vină și sesiunea și vreau să știu cum să gestionez timpul mai bine. Mi se pare foarte interesant. Am văzut că-s foarte multe oferte și cărțile sunt destul de ieftine și cred că merită să venim, să luăm contact cu cărțile și poate citim mai mult cu ocazia asta”, a precizat o studentă.

Sincer, e prima dată când vin aici. Sunt studentă în anul I și mi se par foarte multe cărți interesante. Pe unele le-am și citit, dar abia am ajuns și încă mă uit. Cam asta ar fi o părere. E chiar frumos ce se face aici”, a spus o altă studentă.

Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu, Horia-Roman Patapievici, Radu Paraschivescu, Tudor Dinu, Ioana Nicolaie sau Sabina Fati sunt doar câteva dintre numele celebre care participă anul acesta la Bookfest Brașov.

Programul de vizitare este între orele 10:00 și 20:00, iar intrarea este liberă.

Adina Chirvasă