ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noi detalii în cazul celor două fetițe din Vama Buzăului răpite și violate

Publicat: luni, 14 Noiembrie 2022 , ora 12.10
Sursa foto: IPJ Brașov
Sursa foto: IPJ Brașov

Apar noi detalii în cazul celor două fete din Vama Buzăului care au fost răpite și violate.

Din cercetările efectuate până acum, anchetatorii au refăcut drumul agresorului și al celor două victime.

După o perioadă care nu poate fi stabilită cu exactitate, a oprit mașina și a exercitat activități de natură sexuală asupra ambelor copile, într-o primă fază. După ce a consumat actul sexual, a urcat în mașină, a plecat în continuare spre Buzău. La un moment dat, s-a deplasat către comuna Valea Călugărească, în județul Prahova, unde are reședință de domiciliu și unde a și fost identificat autorul acestor fapte. După ce a ajuns în comuna Valea Călugărească, dar într-o lizieră de pădure, a exercitat pentru a doua oară acte de natură sexuală, acte de amenințare asupra celor două fetițe”, a precizat Claudiu Sandu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalului Brașov.

Agresorul și-a recunoscut faptele în fața anchetatorilor.

Potrivit procurorilor, părinților celor două fete nu li se aduc acuzații.

În fața procurorului, în fața organelor de poliție a recunoscut faptele. A lăsat o atitudine de recunoaștere, dar mistificând oarecum realitatea, în sensul că a încercat să înainteze ideea că aceste acte au fost cumva cu acordul victimelor, victimele având 10 și 12 ani, neavând - dovedit medico-legal - niciun fel de activitate de natură sexuală anterior acestui episod. Nu există la acest moment indicii că părinții ar fi avut vreo intenție de exploatare a copilelor (...) Pur și simplu a fost o situație nefericită în care au fost puși niște oameni cu o educație precară, care au avut încredere într-o persoană cu care s-au împrietenit și care s-a dovedit a fi un pedofil”, a adăugat Claudiu Sandu.

Citește și: Copilele răpite din Vama Buzăului au fost violate

Ruxandra Stoica