ACUM:
21.00
Rockada de seară
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Au fost lansate pachete turistice care includ charter cu plecare de pe Aeroportul Internațional Brașov

Publicat: luni, 14 Noiembrie 2022 , ora 17.10
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

O agenție de turism a lansat pachete turistice care includ charter cu plecare de pe Aeroportul Internațional Brașov, spre Antalya - Turcia, în sezonul de vară 2023.

Cursele vor fi operate în fiecare zi de sâmbătă în perioada 17 iunie - 30 septembrie, potrivit anunțului postat de operatorul de turism.

Este un oraș de plecare nou. Împreună cu Constanța, vom avea anul acesta - pe lângă cele 10 orașe de unde deja operăm - am primit și rezervări pe ruta Brașov - Antalya. Condițiile de rezervare: 20% avans, 2 zile de la confirmare, și 80% restul de plată cu 21 de zile înainte de plecare. La fel sunt și condițiile de anulare, ca și cele de plată”, a explicat reprezentantul agenție, Laura Anca.

Ruta a fost confirmată de directorul Direcției Implementare Aeroport din cadrul Consiliului Județean Brașov, Alexandru Anghel.

El a precizat că nu au fost încă încheiate contractele de operare, însă tarifele de aterizare și servicii pe aeroportul din Brașov au fost stabilite deja și au fost comunicate publicației de informare aeronautică, conform procedurii.

Sunt 2 tipuri de zboruri care se pot organiza de pe un aeroport: cele care sunt gen curse charter și au un caracter sezonier, și sunt cursele regulate. De cursele din acestea cu caracter sezonier se ocupă compania de turism, sau tur opertorii mari, care au acces la hoteluri și facilități de cazare într-un număr mare și tot ei angajează și partea de transport cu diverși operatori aerieni. În momentul de față sunt puse la vânzare bilete către Antalya de către un astfel de tur operator, prin diverși parteneri pe care îi are la nivel local”, a precizat Alexandru Anghel.

Alexandru Anghel a reiterat faptul că au fost purtate discuții cu toate companiile aeriene prezente în țară, pentru operarea de curse la Brașov:

Am purtat discuții cu toate companiile aeriene mari prezente în piață și care operează zboruri pe toate aeroporturile regionale. Am vorbit cu toate companiile: pornind de la TAROM, Blue Air, la vremea respectivă, Lufthansa, etc. Cu toți cei care au fost interesați și sunt interesați la momentul actual am discutat și suntem în continuare în discuții. Este vorba de a strânge date cât mai exacte, pentru a putea susține și argumenta cursele pe care dorim să le avem pe Brașov”.

Între timp, după încheierea lucrărilor pe partea de infrastructură aeroportuară, se fac verificările în zbor a echipamentelor de radionavigație aduse recent la Brașov.

Camelia Vlad