ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

5 blocuri din oraș, eficientizate energetic cu fonduri nerambursabile, din PNRR

Publicat: joi, 17 Noiembrie 2022 , ora 15.52
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

5 blocuri din oraș vor fi eficientizate energetic cu fonduri nerambursabile, obținute, de către municipalitate, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, componenta V – „Valul renovării“.

Este vorba despre 3 blocuri de la Patria, blocul potcoavă de pe Saturn și blocul de pe str. Apollo 5, care își vor schimba complet înfățișarea și, în anumite perioade își vor produce singure energie.

Lucrările vor însemna reabilitarea termică a anvelopei clădirii, a sistemului de încălzire, instalare a unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice, reabilitarea și modernizarea instalațiilor de iluminat din clădiri. Totodată, pentru cele 5 blocuri este prevăzută și instalarea a 13 stații de încărcare a autoturismelor electrice”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Finanțarea neranbursabilă obținută pentru cele 5 blocuri totalizează aproape 40 de milioane de lei și acoperă 100% cheltuielile eligibile.

În cele două etape de finanțare a componentei ,,Valul Renovării”, Primăria Brașov a depus solicitare de finanțare pentru eficientizarea energetică a 20 de blocuri din municipiul Brașov.

Intenția este ca, în viitor, să acceseze fonduri și din Programul Operațional Regional pentru eficientizarea energetică a blocurilor.


Adina Chirvasă