ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

“Magia iernii la Brașov” deschide fosta Bancă săsească pentru artiști, care sunt invitați să-și prezinte aici lucrările

Publicat: miercuri, 23 Noiembrie 2022 , ora 15.30
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Fosta Bancă săsească de pe str. Republicii, intersecție cu Michael Weiss, se deschide pentru cultura brașoveană începând din data de 16 decembrie, după ani de zile în care a fost în paragină.

Sub numele de Banca de cultură Apollonia, spațiul proaspăt reabilitat, va deveni cel mai mare centru cultural din Brașov.

Cel puțin asta este intenția municipalității, care invită artiștii din oraș să prezinte propuneri de lucrări ce ar putea forma prima expoziție.

“Îi invităm pe artiștii brașoveni ca până în data de 4 decembrie să trimită o propunere de tablouri care consideră că ar trebui expuse în acest centru cultural, iar o comisie va evalua aceste lucrări și o parte dintre ele vor fi selectate, astfel încât brașovenii și turiștii care vor vizita centrul cultural să se bucure nu doar de operele artiștilor cunoscuți, ci și de operele artiștilor contemporani”,
a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Tema acestei prime expoziții colective gravitează în jurul ideii de călătorie, văzută atât în sens real, cât și metaforic.

De altfel, două expoziții au fost deja pregătite: dedicată lui Ștefan Popescu, unul dintre principalii pictori-călători ai artei românești, iar o alta invită vizitatorii la o călătorie în Șcheii Brașovului, prin lucrările pictorului Ștefan Mironescu.

Mai mult, pentru a marca deschiderea imobilului recent renovat, Primăria Brașov, în parteneriat cu Filarmonica, organizează, în cadrul evenimentului „Magia iernii la Brașov”, în perioada 16 decembrie – 15 ianuarie, o serie de evenimente pentru brașoveni și cei care ne vizitează orașul.

Adina Chirvasă