Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De astăzi, Brașovul are un centru de primire a victimelor violenței în familie

Publicat: vineri, 25 Noiembrie 2022 , ora 12.46
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

De astăzi, Brașovul are un centru de primire a victimelor violenței în familie, oficializat chiar în Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. Poate primi până la 20 de beneficiare, din tot județul, pe o perioadă de minim 5 zile și maxim 60 de zile, cu posibilitate de prelungire.

Serviciile oferite sunt gratuite.

Locul centrului este secretizat, dar victimele pot cere ajutor la Direcția de Asistență Socială (DAS), din subordinea municipalității, care gestionează adăpostul.

Brașovul nu mai avea de câțiva ani un loc în care să le primească pe victimele violenței domestice. Acest centru va oferi și servicii de consiliere, de terapie. Este un spațiu care a fost amenajat pentru a aduce alinare și prin felul în care este amenajat și decorat. Este un spațiu cald, în care sperăm ca victimele să beneficieze de această perioadă de tranziție de care au nevoie pentru a se pune pe picioare și a se reașeza. Mamele pot veni împreună cu copiii la adăpost. Pe lângă asta, avem și Centrul de Informare și Consiliere, separat și de Reintegrare, care va lucra la a le ajuta atât pe mame, cât și pe copii să depășească momentul. Există și un număr de telefon național, la care se poate suna, o linie verde pentru victimele violenței domestice, precum și numerele Direcției de Asistență Socială. O dată ce o victimă reclamă abuz sau violență domestică, poliția trimite cazul și către noi. Echipa mobilă de intervenție intervine alături de poliție, ia victima în evidență, după care este direcționată către centru”, a precizat viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu.

Investiția în acest centru a însemnat aproape 90.000 de lei, la care se adaugă donațiile.

În medie, în Brașov sunt aproximativ 220 de intervenții în acest segment al violenței domestice, potrivit datelor oferite de către reprezentanții DAS.

Adina Chirvasă