ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Revoluționarii brașoveni, scutiți de impozitele locale

Publicat: joi, 22 Decembrie 2022 , ora 15.36

Revoluționarii brașoveni vor fi din nou scutiți de taxele locale, au decis aleșii locali, în ședința extraordinară de plen care a avut loc astăzi.

Astăzi, Consiliul Local a aprobat propunerea primarului municipiului Brașov ca, începând din 2023, cei care au luptat în Revoluția din 21 – 22 decembrie 1989 să beneficieze din nou de scutire la impozitul pe locuință și scutire la terenul aferent acestei proprietăți. Este o măsură de recunoștință a autorităților publice locale față de sacrificiu pe care acești oameni l-au făcut acum 33 de ani. Ei au beneficiat, inițial, prin efectul prevederilor legale, iar, în ultimii ani, Codul fiscal și legislația aferentă au lăsat la latitudinea autorităților publice locale să decidă această scutire”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

De aceeași scutire beneficiază, conform legii, și deportații, precum și foștii deținuți politic.

Adina Chirvasă