Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Misiune de salvare contracronometru

Publicat: vineri, 30 Decembrie 2022 , ora 13.28

Misiune de salvare contracronometru a salvatorilor montani în colaborare cu ISU Brașov. O persoană de sex feminin în vârstă de 17 ani s-a accidentat grav. Aceasta a suferit un traumatism cranio cerebral și este inconstientă, pe Vârful Postăvaru (în zona gondolei). La fața locului a fost trimis elicopterul SMURD Brasov. Din cauza conditiilor meteo, elicopterul a fost nevoit sa aterizeze langa lac. Victima a fost transportată până la baza pârtiei de către Serviciul Salvamont iar ulterior aceasta a fost evaluată medical și preluată de către elicopterul SMURD de pe stadionul din Poiana Brasov.

Tânăra este constientă și a fost transportată la spital pentru investigatii suplimentare. Mentionăm că timpul de răspuns pe calea aerului s-a redus în comparatie cu o eventuală interventie terestră.

Aceasta este a treia misiune la care intervine elicopterul SMURD de la Brașov. Ieri, un bărbat din localitatea Ozun, județul Covasna, a intrat în comă, după o lovitură la cap, în timp ce folosea circularul. Acesta a fost transportat cu elicopterul SMURD la Brașov, în urma unei intervenții care a durat mai puțin de o oră.

FOTO: ISU Brașov 

Radio România Brașov FM