ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Nereguli constatate de DSVSA Brașov

Publicat: sâmbătă, 31 Decembrie 2022 , ora 9.14

Inspectorii sanitar veterinari și pentru siguranța alimentelor din Brașov au aplicat amenzi contravenționale de peste 100.000 și au suspendat activitatea unui restaurant de tip fast-food, în urma celor peste 300 de controale efectuate în ultimele patru zile, a informat, vineri, DSVSA Brașov, într-un comunicat de presă.

În cea de-a doua etapă a controalelor tematice desfășurate de DSVSA Brașov în perioada 27 - 30 decembrie, inspectorii instituției au realizat 310 controale, dintre care 72 în unități de alimentație publică, magazine alimentare, supermarketuri/hipermarketuri, pensiuni, restaurante, unități de tip fast food etc și 238 controale în trafic la mijloace de transport a produselor alimentare/animalor vii, în contextul prevenirii răspândirii Pestei Porcine Africane.

În urma acestora, au fost aplicate amenzi de 101.600 de lei și a fost emisă o ordonanță de suspendare a activității pentru o unitate de tip fast-food din cauza nerespectării condițiilor de igienă din unitate și a deficiențelor structurale identificate.

Totodată, au fost distruse 9.300 de kilograme de fructe din țări terțe, în urma alertelor declanșate pentru produse neconforme, din cauza depășirii limitei maxime admise pentru reziduuri de pesticide și, de asemenea, a fost constatată depășirea limitei admise de reziduuri de pesticide în lămâi și pere având ca țară de origine Turcia

Radio România Brașov FM