Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Taxele și impozitele locale se mențin la același nivel, la Brașov, în 2023.

Publicat: miercuri, 4 Ianuarie 2023 , ora 12.27

Taxele și impozitele locale se mențin la același nivel, la Brașov, în 2023. Acestea au fost indexate doar cu rata inflației, însă creșterea este acoperită, practic, de reducerea oferită celor care plătesc până la 31 martie. Brașovenii își vor putea achita aceste obligații fiscale începând de luni, 9 ianuarie.
Chiar dacă în alte orașe au început s-au format deja, binecunoscutele cozi de început de an, pentru plata taxelor și impozitelor, la Brașov acestea vor fputea fi achitate, doar de luni 9 ianuarie. În această săptămână, activitatea cu publicul a Direcției Fiscale Brașov se rezumă la plata amenzilor și a unor taxe speciale, altele decât dările impuse de primărie pentru bunurile imobiliare și autovehicule. În plus, Primăria Brașov a decis să nu mărească impozitele și taxele locale în 2023. Totuși, acestea au crescut ca urmare a inflației, însă este vorba de o creștere de 5,1%. Există și 16 imobile pe strada De Mijloc, care au impozitul mărit din cauza faptului că proprietarii nu au îngrijit fațadele clădirilor. Creșterile sunt între 50% și 400%. Tot la Direcția Fiscală se poate plăti și taxa pentru îndeplinirea procedurii de divorț pe cale administrativă, care este de 564 de lei.

Sorin Țîrcă