Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noi echipamente medicale la Spitalul Municipal Săcele

Publicat: vineri, 6 Ianuarie 2023 , ora 11.21
Sursa foto: Primăria Săcele
Sursa foto: Primăria Săcele
Spitalul Municipal Săcele a achiziționat zilele trecute mai multe aparate medicale moderne, cu fonduri primite de la Ministerul Sănătății.

Printre acestea, un mamograf, electrocardiografe și monitoare pentru funcții vitale. 

La finalul anului trecut, Spitalul Municipal Săcele a primit de la Ministerul Sănătății suma de aproape 8 milioane de lei, care reprezintă 90% din valoarea unui număr mare de echipamente medicale, necesare pentru dezvoltarea secțiilor de radiologie și imagistică medicală, ginecologie, urologie, gastroenterologie și anatomie patologică.

De asemenea, au fost dotate departamentele pentru spitalizarea de zi, pentru urgențe medicale, farmacia și pentru viitoarea bază de recuperare balneo-fizio-terapie. Astfel, au fost achiziționate un Mamograf, un Osteodensitometru DEXA și un Turn de colposcopie, echipamente care vor fi instalate în Policlinica Municipiului Săcele, dar și un Fibroscan, pentru cabinetul de gastroenterologie al spitalului și un turn de endourologie, pentru secția de Urologie.

Farmacia cu circuit inchis a spitalului a fost dotata cu un distilator de apă, iar Camera de Gardă a spitalului a fost dotată cu două electrocardiografe, 10 monitoare de funcții vitale, 5 infuzomate și 4 tărgi pentru transportul pacienților.

Administrașia locală din Săcele anunță că, în acest an, va fi înființată o bază de recuperare medicală, medicină fizică, kinetoterapie, hidroterapie și electroterapie, care va funcționa la Policlinica Săcele.

Camelia Vlad