ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noi reguli pentru decontarea abonamentelor RAT

Publicat: sâmbătă, 7 Ianuarie 2023 , ora 15.15
Sursa foto: arhivă / RATBV
Sursa foto: arhivă / RATBV

Noi reguli pentru decontarea abonamentelor RAT.

Societatea de transport public din oraș, care operează și linii metropolitane a transmis că potrivit ultimelor reglementări în domeniul transportului elevilor, va schimba modul de acordare a abonamentelor pentru elevii ce sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu, aceștia urmând a achita, cu banii primiți anterior de la școală, contravaloarea titlului de transport.

Potrivit reprezentanților RAT Brașov, sunt două situații în care se pot afla elevii din învățământul preuniversitar.

Elevii care sunt școlarizați în localitatea de domiciliu vor beneficia gratuit de abonamente lunare în interiorul localității în care se află domiciliul elevului și sediul unității de învățământ.

A doua situație îi privește pe elevii care sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu. Aceștia vor putea solicita în avans de la unitatea de învățământ o sumă forfetară lunară, calculată în funcție de distanța dintre localitatea de domiciliu și localitatea în care sunt școlarizați, pe durata cursurilor școlare. Apoi, elevii vor achita anumite sume pentru abonamentele lunare aflate în vigoare.

Cel mai mult este pentru traseul Vama Buzăului – Brașov, respectiv 306 lei, în vreme ce pentru autobuzele care vin din Hălchiu, Feldioara, Prejmer, Teliu, Budila și Predeal, prețul abonamentului este de 204 lei.

Cei din Râșnov, Codlea, Hărman și Tărlungeni plătesc 170 de lei, în vreme ce elevii din Bod plătesc 119 lei pentru abonament.

Pentru Cristian, Ghimbav și Sânpetru, costul este același precum abonamentul pentru toate liniile în Brașov, respectiv 85 de lei.

Așadar, elevii aflați în situația a doua pot solicita în avans sumele aferente serviciului public de transport între domiciliu și școală sau pot deconta ulterior suma de la unitățile de învățământ la care sunt înmatriculați, dacă aceasta depășește suma forfetară, pe baza documentelor justificative.

Vă reamintim că serviciul public de transport este gratuit pentru elevi în baza deținerii unui titlu de călătorie valabil și a validării lui.

Adina Chirvasă