ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

3 brașoveni au ajuns la Urgențe din cauza rănilor provocate de petarde. ITM Brașov a efectuat 12 controale în ultima lună

Publicat: luni, 9 Ianuarie 2023 , ora 15.26
Sursa foto: arhivă / radioresita.ro
Sursa foto: arhivă / radioresita.ro

Timp de o lună, din luna decembrie a anului trecut și până la începutul acestui an, inspectorii ITM Brașov au efectuat mai multe controale pentru a vedea dacă se respectă legea privind comercializarea articolelor pirotehnice.

În anii trecuți, în județul Brașov au avut loc numeroase incendii provocate de artificii, cu pagube materiale și chiar umane.

Mai mult, tot mai mulți copii ajung la spital din cauza rănilor provocate de articolele pirotehnice.

Acestea au fost doar câteva dintre motivele care au stat la baza controalelor desfășurate de ITM Brașov.

„În urma celor 12 controale efectuate, inspectorii de muncă brașoveni au aplicat o amendă în valoare de 500 lei, pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire la stabilirea condițiilor ce vizează punerea la dispoziție pe piață a articolelor pirotehnice, lipsa marcajelor de conformitate C.E, respectiv lipsa instrucțiunilor și informațiilor privind securitatea, traduse în limba română, dispunânde-se, totodată, ca măsură complementară, retragerea de la comercializare a produselor neconforme”, a precizat inspectorul șef al ITM Brașov, Adrian Reit.

În ultimele săptămâni, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov au ajuns trei pacienți cu răni provocate de petarde sau artificii.

Radio România Brașov FM